Velkommen til Startskuddet

Til dig der flytter ind på et af Startskuddets bosteder. Lad os aller først få en ting helt på det rene:
Vi smider dig ikke ud – Vi smider dig ikke ud – Vi smider dig ikke ud!

Sammen

Vi giver ikke op

Når du bor hos os eller går i skole her, så får vi betaling fra kommunen, fordi det koster penge at hjælpe dig. Hvis vi bare smed dig ud, fordi vi ikke orkede mere, så ville alle de penge, din kommune har betalt til os, være spildt. Og vi ville føle, at vi havde fejlet. Men endnu værre: Du skulle til at starte forfra et andet sted. Det vil vi ikke være med til. Du skal videre, og vi vil – og kan – hjælpe dig.

Det er dig, det handler om

Du har måske været på flere forskellige bosteder, hvor det af forskellige grunde er gået mindre godt. Og hvis du tænker, at vi sikkert er lige som alle de andre, så kan vi godt forstå det. Men det er ikke os, det handler om. Det er dig. Du er ikke ligesom alle andre. Der er kun én af dig, og du har meget mere at byde på – især til dig selv. Og det er dét, det handler om her på Startskuddet. Det handler ikke om os pædagoger eller om alt muligt andet. Det handler om DIG.

Kontakt til din familie

Hvis du ønsker det, vil vi gøre vores allerbedste for at hjælpe dig med at bevare og opbygge dit forhold til dine forældre og familie. De er velkommen på besøg og til at deltage i vores høstfest, julemarked og andre begivenheder. Som beboer på Startskuddet har du desuden mulighed for betalt hjemrejse hver anden weekend.

Startskuddet logo

Spørgsmål og svar

Herunder finder du svar på nogle typiske spørgsmål. Hvis du vil vide mere, kan du ringe til os (+45 55930305) eller skrive til os på mail eller Facebook.

Er der ens regler for alle?

– Ja og nej. Der er nogle regler, der gælder for alle, fx. om stoffer, alkohol, besøg og weekendfri. Og så er der nogle regler, eller retningslinjer, som gælder kun for dig. Dem er du selv med til at lave.

Har jeg noget at skulle have sagt?

– Ja, du er inviteret med til alle møder, som handler om dig – både dem vi holder her på stedet, og dem vi holder med kommunen. Du har selv det afgørende ord, når vi inviterer dig til “udviklingssamtaler” med den behandlingsansvarlige. Vi har en del fritidsaktiviteter, hvor du i høj grad selv bestemmer, hvad du har lyst til at lave, og hvor du også kan være med til at beslutte og planlægge nye aktiviteter. På beboermøderne får du indflydelse på dagligdagen på dit bosted.

Hvordan er mit værelse?

– Det bestemmer du selv. Vi har værelset (eller lejligheden), men du kan tage dine egne møbler og ting med. Vi vil gerne hjælpe dig med at indrette det, hvis du synes.

Hvor meget skal jeg gøre selv?

– Vi klar til at hjælpe med hvad som helst. Du skal ikke være bange for at spørge. Hvis du f.eks. har svært ved at holde dit værelse og dit tøj rent, så hjælper vi dig til at få nogle gode vaner. Der, hvor du bor, skiftes I til at hjælpe med at købe ind, lave mad og rydde op. På Jupiter, hvor man bor i egen lejlighed, kan du få hjælp til at få styr på indkøb og madlavning.

Får jeg lommepenge?

– Ja, hvis du er under 18 år får du et fast beløb til lommepenge og tøj. Beløbets størrelse er bestemt af Kommunernes Landsforening (KL). Hvis du er over 18 år, har du din egen indtægt. Vi hjælper dig med at lære at få pengene til at slå til.