Ny mini-zoo på Sydsjælland inviterer til fødselsdagsfest

Gæsterne strømmede til, da mini-zoo’en “Øens Dyr” ved Vordingborg i efterårsferien sidste år inviterede til åbent hus for første gang. Siden da er det gået stærkt. Bestanden af dyr er vokset til noget nær det dobbelte, og stedet har udviklet sig til også at være et attraktivt udflugtsmål for børnefamilier og institutioner. I dette års efterårsferie fejrer Øens Dyr 1 års fødselsdag, og alle dyre- og naturglade familier er velkommen.

Sårbare unge står bag

Øens Dyr er i dagligdagen drevet af beboere og elever fra Startskuddets skole og bosteder – med god hjælp fra frivillige og praktikanter og under ledelse af en dyrepasser.

“Oprindeligt var mini-zoo’en tænkt som et aktivitetstilbud til de sårbare unge og voksne på Startskuddets skole og bosteder, men vi, og de unge, fik så mange positive oplevelser af at lukke andre ind, så vi valgte at blive ved”, fortæller direktør i Startskuddet Anette Aabye.

Der blev indført faste ugentlige åbningsdage, og det seneste år har hundredvis af familier og institutioner været på udflugt hos Øens Dyr, som i løbet af året desuden er blevet etableret som en selvstændig forening.

Masser af familieaktiviteter

Alle sejl er sat til den kommende fødselsdagsfest hos Øens Dyr, som markeres alle dage i skolernes efterårsferie fra kl. 09.30 til 14.00. Her vil der bl a kunne graves guld, leges i halmballer, laves popcorn over bål og bages snobrød.

Øens Dyr huser ca. 30 forskellige dyrearter i parken og i terrariet – fra høns, marsvin og heste til slanger og skildpadder. Flere af dyrene er doneret af deres tidligere ejere, mens andre er sponseret af private virksomheder. Blandt de seneste nye indflyttere er en uglefamilie, en kamæleon og to agoutier.

Øens Dyr ligger på adressen Viaduktvej 9, 4760 Vordingborg, Denmark
Fødselsdagsfesten finder sted fra søndag den 13. oktober til søndag den 20. oktober, alle dage fra kl. fra kl. 09.30 til 14.00.
I øvrige perioder er de ugentlige åbningsdage onsdag og søndag kl. 9.30 til 13.00.

Del med dit netværk